Palmares

• 2015

9 november 2014

Deze editie vindt plaats in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg op 9 november. Het orkest overtreft zichzelf, behoudt haar plaats in de superieure afdeling met 95% en ontvangt opnieuw felicitaties van de jury.

• 2013

Vlamo Open Harmoniekampioenschap

17 maart 2013

Voor de eerste maal wordt dit Vlaams kampioenschap georganiseerd. Aan deze wedstrijd kunnen alle Vlaamse orkesten deelnemen. Koninklijk HarmonieOrkest Schelle mag er niet ontbreken en doet niet onder voor andere grote Vlaamse orkesten. Het behaalt de 3de plaats met 90,17%! Voor het keuzewerk, Guernica van Jan Hadermann, eindigt het zelfs op een gedeelde 1ste plaats.

• 2009

Provinciale orkestwedstrijd

Het orkest treedt opnieuw aan in CC Ter Dilft in Bornem, bevestigt opnieuw in de hoogste afdeling met 92% en ontvangt deze keer ook felicitaties van de jury.

• 2005

Provinciale orkestwedstrijd

Tijdens dit tornooi bevestigt Koninklijk HarmonieOrkest Schelle voor de tweede maal op rij in de superieure afdeling, deze keer met 91%.

• 2001

Provinciale orkestwedstrijd

Na de onverwachte promotie van oktober ‘99, slaagt het orkest er in haar plaats in de superieure afdeling met 76% te behouden.

• 1999

Provinciale orkestwedstrijd

Tijdens dit concours wordt de harmonie van Schelle verrast door het behaalde resultaat. In plaats van te promoveren naar de ere-afdeling, slaat het die afdeling over om met 81,5% geklasseerd te worden in de superieure afdeling.

• Internationale concertwedstrijd Leest

Tijdens deze wedstrijd neemt het orkest nog steeds deel in de categorie uitmuntendheid en behaalt het 95,75%. Samen met deze score halen ze nog andere prijzen binnen: de beker voor de winnaar in de reeks harmonie, de beker voor best uitgevoerd Belgische werk: Poëme Montagnard van Jan Van der Roost en de beker voor beste orkestbezetting.

• 1997

Provinciaal kampioenschap Fedekam

Tijdens dit kampioenschap behaalt het orkest 92% in de categorie uitmuntendheid. Het is de hoogste score van de wedstrijd, waardoor ze doorstoten naar het nationaal kampioenschap in het Lemmensinstituut in Leuven. Dat vindt plaats in het daarop volgende jaar.

• 1996

Antwerps concerttornooi

Op het concerttornooi van de Stad Antwerpen behaalt de harmonie de Gouden Medaille van de stad.

CD-opname

KlankKleur