De Minnezangers

De roots van De Minnezangers liggen in het Pius X-college te Zele.

In 1961 opgestart als De Minnezangertjes, een forse groep frisse knapenstemmen, aangevuld met een aantal leraars en vaders die de tenor- en baspartijen voor hun rekening namen, oogstte het knapenkoor al vrij snel succes in heel het Vlaamse land. Tien jaar later plaatste het koor zich een eerste maal in 'uitmuntendheid' tijdens de provinciale koorzangtoernooien en de inzet van de knapen werd beloond met optredens in binnen- en buitenland.

In 1989 was er een tekort aan knapenstemmen en werd het knapenkoor noodgedwongen omgevormd tot het mannenkoor De Minnezangers. Een nieuwe uitdaging, die dankzij de bezieling van de opeenvolgende dirigenten met succes werd afgerond. Zij wisten stuk voor stuk de groep te begeesteren, de mannenstemmen te kneden en het koor naar een hoger niveau te tillen.

De Minnezangers hebben ondertussen al heel wat naambekendheid verworven binnen de wereld van de Vlaamse koormuziek. Op het palmares prijken dan ook tal van concerten in binnen- en buitenland, een handvol CD-opnames, diverse boeiende muzikale experimenten en projecten, de cyclische bevestiging in 'uitmuntendheid' (1991, 1993, 1998, 2002, 2006, 2010 en 2014), een mooie finaleplaats bij 'Koor van het jaar 2005', alsook deelnames aan internationale koorwedstrijden en -festivals.

Sinds juni 2009 wordt het mannenkoor De Minnezangers op muzikaal vlak geleid door Johan De Leenheer.

Hanne Roos

Soliste, sopraan

meer lezen

Cantando
Ekeren

meer lezen

Helicon
Lier

meer lezen

Koninklijk HarmonieOrkest
Schelle

meer lezen

Dirk De Caluwe

Dirigent Koninklijk HarmonieOrkest Schelle

meer lezen

Makeblijde
Zele

meer lezen

Muzikanten

Orkest

meer lezen