Elena Peeters

Elena Peeters is 26 jaar en ruilde zeven jaar geleden haar ouderlijk huis in Lille voor een stekje in Antwerpen, om er Woordkunst te gaan studeren.

Ze gebruikt haar stem. Als verteller, als radiomaker, als presentatrice. In juni studeerde ze af als Master in het Drama aan het Conservatorium van Antwerpen, afstudeerrichting Woordkunst. Ze deed dat met haar eigen voorstelling ELENA, over haar eenzame voettocht van Antwerpen naar Rome. Wat doet dat met een mens: 2.200 km wandelen met enkel jezelf, de natuur, hier en daar een medewandelaar of een gastvrije medemens als gezelschap. In ELENA probeert ze de grootsheid van die tocht te verwoorden, en ze laat tegelijkertijd de onmogelijkheid zien om wat ze onderweg heeft meegekregen vast te houden.

Voor haar nieuwe monoloog trok ze in oktober 2017 naar de VS, meer bepaald Texas en California. Ze ging er twee terdoodveroordeelden en een levenslang gestrafte opzoeken met wie ze sinds een jaar correspondeert. Het resultaat van deze reis zal te zien zijn in Johnyboy, haar voorstelling die op 26 april 2018 in première gaat in CC de Warande in Turnhout.

Als presentatrice vindt ze het een uitdaging om op een subtiele maar waardevolle manier bij te dragen aan het optreden van een ander. En nu haar studie erop zit, is ze klaar om zich door het oerwoud van mogelijkheden een weg te banen en te blijven zoeken naar manieren om haar verhaal te vertellen. Dat doet ze met een gezonde dosis naïviteit, en met haar glimlach als grootste wapen.

Bekijk ook

KlankKleur

Dirk De Caluwe

Dirigent Koninklijk HarmonieOrkest Schelle

meer lezen

KlankKleur

meer lezen