Bram Lamberts

Bram Lamberts begint zijn muzikale reis aan de gemeentelijke muziekacademie te Middelkerke en vervolgt deze aan de Kunsthumaniora te Brussel waar hij in 2005 afstudeert in de richting muziek, klassieke saxofoon.

In datzelfde jaar besluit hij verder te studeren aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel waar hij klassieke saxofoon studeert bij Norbert Nozy met als optievakken muziekschriftuur, piano en dirigeertechnieken. Hij woont er masterclasses bij van oa Jean Marie Londeix (FR) en Joseph Wytko (USA).

In 2009 neemt hij afscheid van het conservatorium om zijn droom na te jagen, muziekleerkracht worden. Drie jaar later studeert hij succesvol af aan de Artesis Hogeschool te Antwerpen. In het kader van deze opleiding voert hij ook een ontwikkelingsproject uit rond muziekeducatie in Kigoma, Tanzania.

In 2012 hervat hij zijn studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Antwerpen waar hij saxofoon studeert bij Hans De Jong en directie bij Dirk De Caluwé. Hier woont hij masterclasses bij van Jan van der Linden (NL), Carlos Rivas (ES) Joseph Murphy (USA), Joonatan Rautiola (FIN) en Naomi Sullivan (GB). In 2015 volgt hij de masterclass jureren op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt.

Als dirigent is hij sinds 2006 actief in verschillende orkesten. Na zijn verhuis naar Herenthout neemt hij het koor Schalmarus uit Broechem onder zijn hoede, dirigeert hij de jeugdfanfare van de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Leest, zet hij het jongerenkoor Accent uit Essen terug op de sporen, dirigeert hij de Harmonie Sint-Quintinus Zonhoven, Fanfare Verenigde vrienden Wolfsdonk , Fanfare Kunst en Vermaak Lille.en werkt hij als dirigent mee aan de musiceerdagen van Jeugd en Muziek Antwerpen.

Tegenwoordig werkt Bram als leerkracht Muzikale Opvoeding in het Sint-Michielscollege te Schoten, speelt hij tenorsax bij het Koninklijk HarmonieOrkest Schelle , is hij de vaste baritonsaxofonist van Het Antwerps SaxofoonKwartet en speelt hij baritonsax bij L Orgue de Sax waar hij ook de arrangementen voor zijn rekening neemt.

Koen Maes

Dirigent Instaporkest Schelle