Koen Maes

Koen Maes (°1993) studeert slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Carlo Willems en Koen Wilmaers. In 2009 werd hij laureaat in de superieure afdeling van de provinciale wedstrijd voor solisten en kleine ensembles georganiseerd door Vlamo. In 2011 behaalde een eerste prijs op het WMC te Kerkrade en won hij een eerste prijs in de Dexia Classics.

Hij volgde reeds verschillende masterclasses va o.a. Randy Max, Koen Plaetinckx en Simone Rabella. Koen deed ervaring op in verscheidene orkesten, waaronder het Koninklijk HarmonieOrkest van Schelle o.l.v. Dirk De Caluwe, Festival Brassband, de Europese Jeugdbrassband en het Kempisch Jeugdfanfareorkest. Tevens is hij als slagwerker regelmatig te gast bij het Nationaal Orkest van België.

Koen gaf ook al les aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen en de Stedelijke Academie Regio Tienen. Daarnaast volgt Koen de opleiding tot hafabra-dirigent. In februari 2016 won hij de prijs voor de beste dirigent van het International Festival for Wind Orchestras Prague 2016.

Bekijk ook

Muzikanten Instaporkest
Over het Instaporkest

KlankKleur

meer lezen

Instaporkest Schelle

meer lezen

Muzikanten

Instaporkest

meer lezen

Contact

meer lezen