Dirigent Koen Maes

Jong HarmonieOrkest Schelle

Koen Maes studeerde slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Carlo Willems en Koen Wilmaers. In 2009 werd hij laureaat in de superieure afdeling van de provinciale Vlamowedstrijd voor solisten en kleine ensembles. In 2011 behaalde een eerste prijs ophet wereld muziek concours (WMC) in Kerkrade en won hij een eerste prijs in de Dexia Classics.

Koen volgde verschillende masterclasses slagwerk en percussie bij o.a. Randy Max, Koen Plaetinckx en Simone Rabella. Hij deed zowel ervaring op in fanfares, harmonieorkesten, brassbands als symfonieorkesten, waaronder het Koninklijk HarmonieOrkest Schelle, Festival Brassband, de Europese Jeugdbrassband en het Kempisch Jeugdfanfareorkest.

Koen Maes speelt op regelmatige basis mee als slagwerker bij het Nationaal Orkest van België. Hij gaf les aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen en de Stedelijke Academie Regio Tienen.

Hij dirigeert het Vlaams Jeugdharmonie Orkest (VJHO), het Jong HarmonieOrkest Schelle en de Concertband van Antwerpen. In februari 2016 won hij de prijs voor de beste dirigent van het International Festival for Wind Orchestras Prague.