menu
members

Instap, Jong & Koninklijk
HarmonieOrkest
Schelle

Dirigent Roel Laethem

Jong HarmonieOrkest Schelle

Roel Laethem zette zijn eerste stappen als muzikant in de plaatselijke muziekacademie van Oud-Heverlee, voor hij naar LUCA School of Arts - Campus Lemmens in Leuven trok om zich te gaan scholen als Muziekpedagoog. In 2021 behaalde hij zijn masterdiploma met specialisatie voor groepsmusiceren, in 2022 behaalde Roel een bachelordiploma als HaFaBra-dirigent bij prof. Ivan Meylemans en Kevin Houben. Deze studie zet hij momenteel verder.

Naast zijn job als muziekpedagoog en maker van muziektheater is Roel actief als dirigent. Als artistiek leider staat / stond hij aan het hoofd van de Springband van het Koperensemble Bravoer, de Koninklijke Fanfare De Eendracht uit Molenbeek-Wersbeek en het Jong HarmonieOrkest Schelle. Daarnaast doet hij regelmatig dienst als gastdirigent, onder meer bij het Vlaams JeugdHarmonie Orkest, Concertband Antwerpen, K.H. Sint Hilarius Bierbeek e.a.

Als beginnend componist en arrangeur krijgt hij regelmatig opdrachten van ensembles en orkesten (K.H. Sint Hilarius Bierbeek, Koperensemble Bravoer, saxofoonkoor The Color of Sax e.a.) en werkt hij in samenwerking met enkele collega’s aan nieuwe muziek voor flexibele bezetting en samenspelgroepen in muziekscholen.