Dirigent Sander Vets

Instap HarmonieOrkest Schelle

Sander Vets studeert momenteel aan het Conservatorium van Antwerpen. Daarvoorbehaalde hij zijn bachelor diploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn eerstestapjes als trombonist zette hij bij Mark Joris in 2004. Later, in 2009, zette hij zijn studiesverder bij Carlo Mertens; eerst in de Muziekacademie van Brasschaat, later in dekunsthumaniora van Brussel, waar hij in juni 2015 afstudeerde. Het is onder zijn vleugelsdat Sander deelnam aan een aantal wedstrijden. Zo behaalde hij in 2011 de tweede prijsop de wedstrijd 'Marnixfactor'. Met deze wedstrijd deed hij in 2013 nog een keer meeen behaalde hij de eerste prijs. Datzelfde jaar, nam Sander deel aan de 'Vlamosolistenwedstrijd'. Hier eindigde hij als derde met 93,5 %. In 2014 deed hij mee met de'Belfius Classics', waarbij hij eindigde als laureaat van de wedstrijd.

Hij nam deel aan masterclasses van een aantal bekende trombonisten zoals BrunoFlahou (2013), Ian Bousfield (2013, 2017, 2019), Zoltan Imre Kiss (2013) en Stefan Schulz(2014). Daarnaast heeft hij ook les gekregen van Michel Tilkin (docent aan hetLemmensinstituut), José Schyns (docent aan het Koninklijk Conservatorium Brussel), JanSmets (docent aan het Koninklijk conservatorium Antwerpen) en Jörgen van Rijen(docent aan het conservatorium van Amsterdam).

Sander was te zien op tv in programma’s zoals Lang Leve, Sing That Song, SteracteurSterartiest en The Voice van Vlaanderen waarin hij als trombonist de live band mochtvervolledigen. Daarnaast ook nog op de Mia’s als trombonist van Emma Bale. Ook opevenementen van radiozenders speelde hij mee zoals Radio1 sessies, Radio2 Eregalerijen de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Verder speelde hij als freelance trombonistnog met een aantal internationale artiesten als Umberto Tozzi, Brigitte Kaandorp, MarcoBorsato, Andre Hazes Jr., Paul de Leeuw en verder nog met tal van Belgische artiestenals Jelle Cleymans, Will Tura, Brahim, Isolde Lasoen, Daan, Arno, Lady Linn, Bart Peeters,Pieter Embrechts, Urbanus, Johan Verminnen, Koen Wouters en nog veel meer. In deklassieke muziek wordt Sander geregeld bijgevraagd als trombonist in verschillendeorkesten waaronder Het Vlaams Kamerorkest, European Philharmonia, de KoninklijkeMuziekkapel van de Gidsen, het orkest van de Vlaamse Opera en het Nationaal Orkestvan België maar ook in Nederland bij het Noord Nederlands Orkest en het Orkest vanhet Oosten. Ook opnames voor filmmuziek staan op zijn palmares. Zo speelde hij demuziek in van de Nederlandse film Redbad die uitkwam in juni 2018. Naast uitvoerendtrombonist wordt Sander ook gevraagd om secties samen te stellen voor tv shows enconcerten, en voor het samenstellen van ensembles voor festivals zoals het DelftseKamermuziekfestival of Rotterdams Gergiev festival.

Naast trombone spelen heeft Sander nog een andere muzikale passie: het dirigeren. Hijdirigeerde een aantal losse projecten met het Instaporkest van het KoninklijkHarmonieorkest Schelle. Vandaag is hij vaste dirigent bij het Jeugdorkest Boom, AmajJong Symfonisch, het Instap Harmonieorkest Schelle enonderdirigent bij het harmonieorkest van Boom.