menu
members

Instap, Jong & Koninklijk
HarmonieOrkest
Schelle

Dirigent Steven Verhaert

Koninklijk HarmonieOrkest Schelle

Steven Verhaert startte zijn muzikale opleiding als trompettist in de muziekacademie van Aartselaar. Daarna studeerde hij verder aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel. Hij behaalde er een 1ste prijs notenleer, trompet (bij Manu Mellaerts) en kamermuziek. Met het Beaux-Arts Brass Quintet sleepte hij ook een hoger diploma kamermuziek in de wacht. Na zijn studies in Brussel vervolmaakte hij zich verder als trompettist bij Reinhold Friedrich in de Staatliche Hochschule für Musik in Karlsruhe.

Steven is sinds 1995 als trompettist verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. Hij is ook docent trompet en hafabra-directie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en gastprofessor kamermuziek aan de Musikhochschule in Frankfurt. Met het Orchestre des Champs-Elysées en het Collegium Vocale Gent is hij actief op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk.

Steven Verhaert

Steven Verhaert werkte samen met dirigenten zoals C.Abbado, M.Tilson-Thomas, D.Harding, H.Wolf, P.Boulez, P.Herreweghe e.a. Hij wordt zelf ook regelmatig gevraagd als dirigent bij het Antwerp Symphony Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Symfonieorkest van Vlaanderen, het koperensemble van het RadioSinfonie-Orchester Frankfurt (hr-brass), het Hermes Ensemble, I Solisti del Vento, Belgian Brass, het Simfonisches Blasorchester Mainz en het Landesblasorchester Rheinland Pfalz.

In augustus 2014 maakte Steven zijn dirigeerdebuut op het Lucerne Festival met het Lucerne Festival Orchestra Brass Ensemble in een programma met vrijwel uitsluitend eigen arrangementen.

Hij is artistiek leider van het Casino Brass Ensemble en Musical Director bij Festival Brass Band (Dutch Open Champions 2019).

Als arrangeur doen heel wat ensembles en orkesten een beroep op hem voor allerhande bewerkingen en transcripties (World Brass, hr-brass, Antwerp Symphony Orchestra, Brass of the Royal Concertgebouw Orchestra, Lucerne Festival Orchestra Brass Ensemble, Brass Ensemble of the Bayreuth Festspiele, Belgian Brass, I Solisti del Vento, Harmonieorkest “Vooruit” Harelbeke).

Het merendeel van zijn arrangementen zijn uitgeveven bij Hal Leonard, Sikorski en Golden River Music.