menu
members

Instap, Jong & Koninklijk
HarmonieOrkest
Schelle

Gastdirigent Dimitri Bracke

Koninklijk HarmonieOrkest Schelle

Dimitri Bracke (°1981) werd in 2009 gekozen uit een groep kandidaat-dirigenten en aangesteld als artistiek leider van het GUHO. Sedert de start van het orkest stond hij in voor de muzikale ontwikkeling van deze enthousiaste groep muzikanten. Dit leidde tot prachtige concerten op verschillende Gentse podia en evenementen. Dimitri behaalde in 2015 met grootste onderscheiding een Master Hafa-directie bij Jan Cober aan het Conservatorium van Maastricht.

Naast het GUHO is Dimitri ook dirigent van de Koninklijke Harmonie ‘De Kunstvrienden’ uit Sint-Niklaas; Harmonieorkest De Pinte en de Koninklijke Harmonie ‘De Kunstvrienden’ uit Sint-Eloois-Winkel. Sedert 2012 doceert hij Directie Instrumentale Muziek aan Academie De Kunstbrug te Gentbrugge.

Dimitri Bracke

Binnen de wereld van de blaasmuziek wordt hij dikwijls gevraagd als gastdirigent en dirigeert hij regelmatig play-in’s. Tijdens solist- en orkestwedstrijden maakt Dimitri regelmatig deel uit van de jury.

Dimitri begon op achtjarige leeftijd met klarinet aan de Stedelijke Muziekacademie te Lokeren. Al vlug kreeg hij de smaak te pakken en volgde hij zijn vader en broer naar enkele plaatselijke harmonieorkesten. Later zette hij de stap naar een amateur-symfonieorkest (Dendermonds Symfonisch Orkest), waar de passie voor de muziek is doorgebroken.

In 1999 besloot Dimitri zijn studies aan het Conservatorium te Antwerpen aan te vatten. Hij mocht er nog een paar jaar genieten van de pedagogische kracht van grootmeester Walter Boeykens, die hem als klarinettist liet openbloeien. Later kreeg hij in datzelfde conservatorium klarinet van Ivo Lybeert en Raymond Dils. Hij volgde er ook HaFaBra-directie bij Dirk De Caluwe en arrangement bij Jan Hadermann. In 2004 studeerde Dimitri met glans af voor zowel klarinet als directie.

Hij volgde Masterclasses voor klarinet bij o.a. Eric Hoëprich, Hedwig Swimberghe, Sylvie Hue en Jože Kotar. Ook voor directie volgde hij reeds verschillende Masterclasses, o.a. bij Mark Wigglesworth, Jan Cober en Hennie Ramaekers. In oktober 2006 verscheen de DVD ‘Young composers meet Young conductors’, hierop kan je Dimitri aan het werk zien met het Harmonieorkest van het Conservatorium Antwerpen met de creatie van “symphony n 0” van Bart Picqueur.