menu
members

Het Instap HarmonieOrkest Schelle zoekt een dirigent

Instap HarmonieOrkest Schelle

Wij zijn het Instap HarmonieOrkest Schelle. Onze groep bestaat uit jonge (8 tot 14 jaar) muzikanten die hun eerste stappen in de wereld van het samenspelen zetten. Ook beginnende volwassen muzikanten vervoegen ons orkest. Bij ons kan er meegespeeld worden nadat de muzikant 1 jaar instrument- en 1 jaar notenleerles heeft gevolgd. Wij leren samenspelen op een laagdrempelig niveau. Het muzikale leerproces is minstens even belangrijk als het resultaat.

We repeteren elke dinsdagavond van 18u15 tot 19u15 en af en toe laten we zien wat we kunnen op concerten. Hiernaast doen we ook tal van activiteiten zoals muziekweek (kamp), jongerenweekend, pretpark ... . Wanneer een muzikant voldoende ervaring in het samenspelen heeft opgedaan in ons orkest, is er de mogelijkheid om door te stromen naar Jong HarmonieOrkest Schelle, waar muzikanten welkom zijn vanaf graad 3.2 in de muziekschool.

Functieomschrijving

Als dirigent van het Instap HarmonieOrkest Schelle zorg je ervoor dat je het beste uit onze (nog onervaren) muzikanten haalt. Je biedt hen de perfecte ondersteuning aan bij het samenspelen dankzij je kennis van de HaFaBra-wereld. Je hebt niet enkel een vlotte arm, maar je kan je ook aanpassen aan onze doelgroep. Een sterke pedagogische vaardigheid en een vlotte omgang met kinderen, jongeren én volwassenen primeren hierbij. Je weet door je enthousiasme en creativiteit onze muzikanten te boeien en motiveren. Je wordt ondersteund door een enthousiast team van jongeren en haar bestuur.

Zin om deze toffe uitdaging aan te gaan? Onderaan deze vacature vind je de nodige gegevens!

Profiel
  • Je hebt een sterke pedagogische persoonlijkheid.
  • Je volgt een opleiding/cursus directie of hebt dit reeds afgerond (vereist voor ALC1).
  • Je hebt feeling met beginnende muzikanten.
  • Je bezit kennis van het HaFaBra-repertoire.
  • Je hebt zin om je te engageren in het verenigingsleven, ook buiten repetities.
  • Je bent vrij op dinsdagavond
Aanbod
  • Dirigeren bij een jonge en dynamische organisatie.
  • Vrijheid in de keuze van muziekrepertoire op een gepast niveau.
  • Een fantastische groep gemotiveerde muzikanten die met jou willen leren musiceren.
Interesse?

Stuur je cv met motivatiebrief naar info@harmonieschelle.be met als onderwerp ‘sollicitatie Instap HarmonieOrkest Schelle + je naam’ voor 31 augustus 2023. Voor meer informatie over deze vacature kan je terecht op ditzelfde e-mailadres.