menu
members

Palmares

Koninklijk HarmonieOrkest Schelle

2017, Provinciale orkestwedstrijd

Deze editie vindt plaats in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg op 15 oktober. Het orkest behoudt haar plaats in de superieure afdeling met grote onderscheiding in wat de laatste provinciale orkestwedstrijd ooit zal zijn geweest.

2016, Requiem Pro Luna

Op 20 en 21 mei, tien jaar na de moord op Luna en haar Malinese au pair Oule- matu, kreeg onze vereniging de St.-Pau- luskerk in Antwerpen twee maal stil met de uitvoering van het ‘Requiem pro Luna’.

2014, Provinciale orkestwedstrijd

Deze editie vindt plaats in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg op 9 november. Het orkest overtreft zichzelf, behoudt haar plaats in de superieure afdeling met 95% en ontvangt opnieuw felicitaties van de jury.

2013, Vlamo Open Harmoniekampioenschap

Voor de eerste maal wordt dit Vlaams kampioenschap georganiseerd. Aan deze wedstrijd kunnen alle Vlaamse orkesten deelnemen. Koninklijk HarmonieOrkest Schelle mag er niet ontbreken en doet niet onder voor andere grote Vlaamse orkesten. Het behaalt de 3de plaats met 90,17%! Voor het keuzewerk, Guernica van Jan Hadermann, eindigt het zelfs op een gedeelde 1ste plaats.

2009, Provinciale orkestwedstrijd

Het orkest treedt aan in CC Ter Dilft in Bornem, bevestigt op- nieuw in de hoogste afdeling met 92% en ontvangt deze keer ook felicitaties van de jury.

2005, Provinciale orkestwedstrijd

Tijdens dit tornooi bevestigt Koninklijk HarmonieOrkest Schelle voor de tweede maal op rij in de superieure afdeling, deze keer met 91%.

2001, Provinciale orkestwedstrijd

Na de onverwachte promotie van oktober ‘99, slaagt het orkest er in haar plaats in de superieure afdeling met 76% te behouden.

1999, Provinciale orkestwedstrijd

Tijdens dit concours wordt de harmonie van Schelle verrast door het behaalde resultaat. In plaats van te promoveren naar de ere-afdeling, slaat het die afdeling over om met 81,5% geklasseerd te worden in de superieure afdeling.

1999, Internationale concertwedstrijd Leest

Tijdens deze wedstrijd neemt het orkest nog steeds deel in de categorie uitmun- tendheid en behaalt het 95,75%. Samen met deze score halen ze nog andere prijzen binnen: de beker voor de winnaar in de reeks harmonie, de beker voor best uitgevoerd Belgische werk: Poëme Montagnard van Jan Van der Roost en de beker voor beste orkestbezetting.

1998, Nationaal kampioenschap Fedekam

Tijdens het nationaal kampioenschap behaalt de harmonie van Schelle een eerste plaats in de categorie uitmuntend- heid, de hoogste score van de dag in alle categorieën (89%), de Sabamprijs en de Uitgeversprijs van Beriato.

1997, Provinciaal kampioenschap Fedekam

Tijdens dit kampioenschap behaalt het orkest 92% in de categorie uitmuntend- heid. Het is de hoogste score van de wedstrijd, waardoor ze doorstoten naar het nationaal kampioenschap in het Lem- mensinstituut in Leuven. Dat vindt plaats in het daarop volgende jaar.

1996, Antwerps concerttornooi

Op het concerttornooi van de Stad Ant- werpen behaalt de harmonie de Gouden Medaille van de stad.

1996, Provinciale orkestwedstrijd

Tijdens de provinciale orkestwedstrijd in CC Ter Dilft (Bornem) bevestigt het orkest opnieuw in de afdeling uitmun- tendheid. Met de hoogste score in deze categorie stranden ze op slechts enkele punten van de ere-afdeling.

1993, Provinciale orkestwedstrijd

Koninklijk HarmonieOrkest Schelle (toen nog Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Schelle) neemt deel aan de provinciale orkestwedstrijd in CC Ter Dilft (Bornem). Ze worden geklasseerd in de afdeling uitmuntendheid.